< Terug naar de voorpagina <

Presidents verkiezingen.

Dit bericht van Sanne is automatisch gekopieerd vanuit haar weblog. Klik hier om het origineel te bekijken.


hey! how's everybody doin' overthere?!Het is alweer een tijdje geleden maar iedereen weet het vast nog wel, de verkiezingen! Obama, McCain & dan ook nog Palin (& Ralph Nather).Hoe zat het nou?! Obama is een democraat en McCain & Palin zijn republikijnen. Even een korte samenvatting van wie wat wou..

- Obama wil dat de Amerikaanse militairen weg gaan uit Irak.

Van McCain moeten ze blijven.

- Obama vind dat alle kinderen in de Verenigde Staten moeten een goede verzekering krijgen zodat je naar een dokter kan als dat nodig is.

- “Er zullen meer banen komen en mensen hoeven minder belasting te betalen als ik president ben” zegt Obama. Bedrijven en rijke mensen moeten juist meer belasting betalen.

McCain & Palin zeggen: - Gezinnen hoeven minder belasting te betalen als ze geen goede verzekering hebben. Op die manier houden ze meer geld over en kan iedereen de dokter betalen als dat nodig is, denkt McCain. McCain vind dat de doodstraf vaker gegeven moet worden en dat iedereen wapens moet kunnen kopen.Beide vinden ze dat er meer geld moet komen voor scholen en klimaatsproblemen.Ralph Nather: daar weet ik eigenlijk niet zoveel van behalve dat hij degene was die Wiet legaal zou willen maken en dat jongeren die niet zoveel om politiek geven op hem gestemt hebben. Ook in de middelbare schoolverkiezingen waar het over het algemeen niet serieus werd genomen schijnt hij net zoveel stemmen als obama & mcCain gekregen te hebben. (het stemmen op school wordt niet serieus genomen, maar in het echt meot je er op school niet met de verkeerde mensen over praten want dan kunnen er heftige meningsverschillen en discussies ontstaan)!De verkiezingen waren heel spannend. Er heeft een heel hoog percentage gestemt en het heeft voor veel nieuws, krantenkoppen & opschudding gezorgt over de hele wereld.Het was één van de spannendste presidentsverkiezingen van de afgelopen jaren. De hele wereld is er meebezig en Barack Obama heeft geschiedenis geschreven. De dag nadat bekent was geworden dat Obama de nieuwe eerste Native American President is geworden waren er veel verschillende emoties en reacties.Ik woon in een republiekijnse staat en toen ik hier kwam was ik heel verbaasd hoeveel mensen er voor McCain waren. Woensdag op school waren heel veel mensen gepist en aangebrand. Er werd veel over gesproken en gediscusierd. Leraren moesten ingrijpen wanneer studenten uit hun vel sprongen hoe gestoord het wel niet was dat er een 'zwarte' heeft gewonnen en dat McCain de beste was. Het verbaasd was ik nog wel over jongeren die Obama met Hitler gingen vergelijken...Smile?Maargoed.. Obama heeft gewonnen we kunnen er de komende 4jaar niks aan veranderen en nu is het afwachten wat Obama gaat doen volgend jaar..Sanne Postma (18-11-2008)
sanne.jpg
Hoe jammer nou, het systeem kent je niet!
Zou je hier moeten kunnen insturen denk je?
Stuur dan even een mailtje naar jaron@vietors.com, en vermeld welk type internetverbinding je hebt, dan zal Jaron je laten herkennen door het systeem!

Geef eventueel dit door: 44.200.27.215
< Terug naar de voorpagina <
Inloggen met wachtwoord:
Geen wachtwoord, of wachtwoord vergeten? Neem contact op met Jaron.