< Terug naar de voorpagina <

Thanksgiving

Dit bericht van Sanne is automatisch gekopieerd vanuit haar weblog. Klik hier om het origineel te bekijken.


Hallo Luitjes!

Iedereen al lekker in de sinterklaas stemming? Als ik eraan denk mis ik het wel, maar ben er niet echt meebezig. Vind het ook wel een lekker idee even niet nog dit of dat kopen, nog een gedicht voor die en een gedicht voor dat en dan ook nog surprises maken.. (maarja het is ook allemaal weer leuk!)

Jenny heeft wel vaak voorgesteld om sinterklaas te vieren, maar het is toch heel anders want de mensen hier snappen er niks van. Een oude man net als de kerstman maar niet met rendieren en elfjes, maar op een stoomboot & een paard en dan ‘Zwarte helpers’ maken ze gelijk een conectie naar slaven. Nee, van mij hoeft het een jaartje niet. Lekker rustig.. Volgend jaar weer extra genieten.Vorige week was een speciale week. We hoefden alleen maandag en dinsdag naar school. We hadden break. Wat is thanksgiving? Eigenlijk is het gewoon een tijd die je met je familie doorbrengt en je ‘dankbaar’ bent voor alles wat je hebt en.. HEEL VEEL ETEN. (maar daar kom ik later op terug).

Dinsdagmiddag kwamen Adam & ik uit school en ineens hadden we een 3de hond! En niet zomaar een hond! Nee, z’n Paris Hilton hondje. En zijn naam? Coco Chanel! Het is een ADHD hyperbeestje, heel klein rent en rondjes om alles wat los en vast zitSmileDinsdagavond kwamen Amy & Allison thuis. In Nederland is het heel normaal dat als je in Amsterdam studeert dat je in het weekend even naar huis gaat, of voor een verjaardag thuis komt eten. Hier is het een heel ander verhaal. Voor veel studenten die niet in eigen staat studeren kost het heel veel tijd (en geld) om thuis te komen. Allison studeert in Michigan en Amy in Cape Cod. Het kost voor hen een hele dag om thuis te komen. De hele wereld veranderd als iedereen thuis is. Jenny heeft nu niet 2kinderen die ze alle aandacht kan geven, ze heeft er ineens 4! En dat betekent dat het in huis een stuk drukker is, maar aan de andere kant een stuk minder vragen van: waar ga je heen? Met wie? Is je huiswerk af? Wat ga je doen dan? Wanneer ben je thuis? Geen gekke dingen doen he!

Ik vind het gezellig als de meiden weer thuis zijn, maar Adam wordt volgens mij helemaal gestoord van al dat gekibbel.Donderdagavond was . De familie ging vieren bij Babs (Jenny’s moeder). Woensdagavond was Adam Oblath ook ingevlogen. (Zijn familie heeft Vera geholpen in London na de oorlog. Hij is 26, zijn ouders zitten nu in singapore een jaar en zijn zus in Australie. Vandaar dat hij bij ons viert dat is zijn 2de familie).

Adam & ik gingen eerst mee naar Babs en daarna hadden wij dinner bij Vera met Samantha (14) en haar ouders Tom & Carol.

Na ons dinner kwamen, Tom, Ann, David(1 Kate(21) & Sam(19) (een ander neefje). Toen hebben we natuurlijk nog uren zitten kletsen. En we zouden eigenlijk om 12uur 's nachts gaan shoppen want de winkels zouden opengaan van 12 tot 3. Maar we waren pas om 12uur thuis dus we gingen niet meer. Sam & Adam bleven slapen. We hebben een superchille ‘basement’ met van die slaapbanken en Adam Sam & ik hebben zowat de hele nacht Xbox gespeeld en tv gekeken.

Vrijdagochtend gingen we shoppen, Sam & ik naar de plaza. Daarna ging Sam naar huis en ging ik met Amilia lekker naar buiten. Vrijdagavond gingen we allemaal naar Tom & Carol! Er werd eten geserveerd door van die butlers enzo dats heel normaal. En daana gingen we lekker beneden pingpong spelen met de familie en nog een beetje kletsen laat naar huis. Zij wonen zover echt in de middle of nowhere! (ze hebben wel een vet chill zwembad)!Zaterdag ging ik amilia adam en nog een paar mensen van school vrijwillegerswerk doen. We hebben de hele ochtend eten geserveerd aan de ‘arme’. Het was wel indrukwekkend en heel goed dat het hier normaal is om zoveel dingen voor andere te doen. Die mensen zijn dan ook zo dankbaar en blij dat het ook gwn leuk is en je er helemaal niet aan denkt dat je in een oude koude loods zonder verwarming (-5) uren lang eten staat klaar te maken en te serveren. Toen we eindelijk klaar waren hadden we zelf ook wel honger gekregen en gingen Amilia & ik naar de bakkerij want Elliot werkt daar. Kregen we gratis een vers gebakken brood! Oh.. dat is zo lekker. Jij merkt het niet, maar als je voor zolang zulk ranzig brood eet is het zo heerlijk en waardeer je het zo als je lekker brood eet! Daarna gingen we naar Zac en gingen we een filmpje kjken want het regende heel erg hard. 's Avonds hadden we een heel groot feest bij Vera! Er waren wel 100 mensen. Ik moest natuurlik aan iedereen voorgesteld worden. Het was heel lekker eten. Een mega buffet. Daarna hadden Sarah, Jackie & Amilia me opgepikt en gingen we een fillmpje kijken.

zondagochtend werd ik wakker en was alles wit! Het had gesneeuwt. Het bleef niet op de weg liggen maar wel op de auto's bomen en gras. We hadden vanochtend brunch. Komen we daaraan is David net vertrokken, die gek dacht dat ze vlucht om 4uur was en kwm er om 10uur achter dat ie om 12uur was. Dus die konden we niet meer dag zeggen. Maar over 3weken is de hele wereld weer in town!Heel veel plezier met Sinterklaas! Niet teveel pepernoten en marsepijn eten. En die chocolade letters die je toch niet gaat eten mag je best opsturen!Sanne Postma (3-12-2008)
sanne.jpg
Hoe jammer nou, het systeem kent je niet!
Zou je hier moeten kunnen insturen denk je?
Stuur dan even een mailtje naar jaron@vietors.com, en vermeld welk type internetverbinding je hebt, dan zal Jaron je laten herkennen door het systeem!

Geef eventueel dit door: 44.200.27.215
< Terug naar de voorpagina <
Inloggen met wachtwoord:
Geen wachtwoord, of wachtwoord vergeten? Neem contact op met Jaron.