< Terug naar de voorpagina <

Alpe d'Huzes

Lieve familie,

Na een fantastisch tussenjaar waarin ik een hele mooie reis heb gemaakt en ontzettend veel ervaringen heb opgedaan ben ik dit jaar begonnen met studeren. Ik studeer International Business Administration aan de VU in Amsterdam maar woon in Leiden. Ik hoor jullie nu denken waarom in Leiden wonen als je in Amsterdam studeert? Ik heb voor Leiden gekozen omdat Leiden een echt studentendorp is. Het is een stuk kleinschaliger en studentikozer dan Amsterdam en trok mij heel erg. Daarnaast is de verbinding Leiden Centraal naar Amsterdam Zuid goed te doen en ben ik met 25 op Amsterdam Zuid.

In Leiden ben ik lid geworden van de studentenvereniging Minerva (wel bekend bij ons in de familie) en woon ik op het Rapenburg in een studentenhuis samen met elf andere jongens. Via Minerva ben ik lid geworden van het Leids Wielergezelschap: ‘de Veyf Spaecken’. Vanuit dit wielergezelschap zal in juni een delegatie van acht vrienden deelnemen aan het sportevenement: “Alpe d’Huzes”.

Alpe d’Huzes is een sportevenement waarbij deelnemers de Alpe d’Huez, ook wel “De Nederlandse Berg” genoemd, zes keer proberen op te fietsen. Het doel van dit evenement is om door middel van sponsoring zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel: het KWF kankerfonds. Veel deelnemers aan dit evenement hebben een dierbare verloren aan kanker of hebben zelf kanker (gehad). Dit maakt dit evenement meer dan alleen een sportieve prestatie: het is een herdenking aan al diegenen die de strijd tegen kanker niet hebben kunnen winnen en een hart onder de riem voor al diegenen die op dit moment aan de ziekte lijden.

Een goede vriend en huisgenoot van mij, Thomas Castermans, heeft bijna 10 jaar geleden zijn moeder verloren aan kanker, hij wil graag fietsen deze zomer om haar te gedenken en wij willen hem hierbij steunen. Daarnaast is een vriend van mij al bijna 2 jaar onder behandeling voor kanker, ik ga ook fietsen voor Jeroen Leupen en hoop heel erg dat hij snel beter wordt.

Wij zijn met bijzonder veel inzet en passie bezig met ons project. Zowel veel fietsen, als activiteiten organiseren om zo veel mogelijk sponsorgeld op te halen. Zo hebben wij een compleet wielerpak ontworpen voor onze studentenvereniging waarvan een deel van de verkoopprijs naar dit project gaat. Tevens organiseren wij binnenkort een benefietfeest in Leiden. We trainen wekelijks met elkaar en nemen deel aan verschillende toertochten door Nederland in de aanloop naar de Alpe D’Huzes.

Jullie kunnen ons helpen om nog enthousiaster de strijd tegen de ziekte en de berg aan te gaan door een bijdrage te leveren. Dit kunt u doen via de onderstaande link.

[http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/acties/frisopostma/friso-postma/]

Voor meer informatie of om onze weg naar de top te blijven volgen, kunnen jullie onze Facebook pagina volgen:

[https://www.facebook.com/leidswielergezelschap?fref=ts]

De familie reünie valt net na dit prachtige evenement, dus ik zal jullie tijdens de reünie uitgebreid verslag van dit avontuur Smile.

Tot dan allemaal!

Groetjes Friso


Friso Viëtor (10-4-2014)
friso.jpg
Hoe jammer nou, het systeem kent je niet!
Zou je hier moeten kunnen insturen denk je?
Stuur dan even een mailtje naar jaron@vietors.com, en vermeld welk type internetverbinding je hebt, dan zal Jaron je laten herkennen door het systeem!

Geef eventueel dit door: 100.26.176.111
< Terug naar de voorpagina <
Inloggen met wachtwoord:
Geen wachtwoord, of wachtwoord vergeten? Neem contact op met Jaron.